Refresh your life

Ik geef je voedingsadvies over welk dieet, producten en supplementen bij jou en je lijf passen om je doel te behalen:  een betere gezondheid!

“Healthy is the new sexy” en niet voor niks! Wetenschappers ontdekken steeds meer over de grote invloed van voeding op het functioneren van ons lichaam en hersenen en de link naar verschillende ziekten en klachten.

Ik geef je voedingsadvies, waarbij we kijken naar je huidige voedingspatroon en de doelen die je wilt behalen. 

Wil jij jouw voedings- en leefstijlpatroon optimaliseren of heb je zelfs een groter (sport)doel te behalen? Ik bied een 21 en een 90 dagen programma aan voor persoonlijke training en coachingKlik hier om meer te lezen of neem contact met mij op voor vrijblijvend advies.

 

 

“Let food be thy medicine and medicine be thy food”

– Hippocrates –

Eet gevarieerd & eet kwaliteitsproducten 

Je wilt je fitter voelen en je weerstand verhogen. Geen buikpijn meer, geen overgewicht of onnodige beperkingen van je lijf. Een persoonlijk voedingsadvies kan je hierbij helpen!

 

 • Eet gevarieerd: ieder voedingsadvies begint met deze gouden regel. Want met variatie in voeding en de juiste verhoudingen ervan, worden al snel de eerste resultaten behaald.
 • Kwaliteit boven kwantiteit: let op de kwaliteit van het voedsel en niet op de hoeveelheid. Ik leer je om producten te beoordelen op hun kwaliteit. Denk hierbij aan het herkennen van ‘overbewerkt voedsel’, slechte E-nummers en loze voedingstoffen. Je leert  hoe je een gezond lichaam krijgt en behoudt door simpelweg ‘voedzaam’ te eten, met voeding die bij jouw lichaam, leven en doelen past. Kortom: Leer wat jij moet eten voor jouw gezondheid.

een orthomoleculair voedingsadvies voor een betere gezondheid 

Een orthomoleculair voedingsadvies zorgt ervoor dat je dagelijkse voeding invloed uitgeoefend op jouw gezondheid. Ofwel; je neemt hierin een stuk eigen verantwoording.

Maar hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit?  Dit verschilt per persoon. Alles draait om de juiste combinaties zodat vitaminen, mineralen, plantenstoffen, eiwitten, vetten en koolhydraten goed worden opgenomen. De uitdrukking ”je bent wat je eet” kan uitgebreid worden metje bent wat je opneemt”. 

Afhankelijk van jouw lichaam, je gezondheid en je doelen stemmen we een eetpatroon af wat bij je past met aanvullende voedingssupplementen. Gecombineerd met personal coaching en een sportschema gaan we samen recht op jouw doel af. Hiermee help ik je gezonde gewoontes aan te leren met realistische routines voor een betere gezondheid!

Is een Orthomoleculair voedingspatroon iets voor mij?

 Hoe weet ik of het iets voor mij is en of een voedingsadvies mij verder helpt? Herken jij je in een of meer van onderstaande vragen?

 • Wil je met voeding jouw gezondheid verbeteren maar weet je niet welke voeding daarbij helpt?
 • Ben je opzoek naar voedingsadviezen om je weerstand te verhogen?
 • Ben je ervan overtuigd dat voeding de basis is van gezondheid maar hoor je veel verschillende adviezen? 
 • Wil je weten waarom bepaalde voeding wel of juist niet werkt/ goed is?
 • Wil je vooral praktisch voedingsadvies hebben om je klachten op te lossen met je huidige leef- en voedingspatroon?

 Graag begeleid en adviseer ik je in het opstellen van een nieuw voedings- en leefstijlpatroon. Door te adviseren wat voedzaam eten is voor jou en wat je moet eten voor je gezondheid. Als personal coach doe ik dit in zowel het 21 als het 90 dagen coachingsprogramma. Klik hier om meer te lezen over deze pakketten. Twijfel je en wil je vrijblijvend advies? Neem dan contact met mij op. 

 

Cursus orthomoleculair koken?

Wil je graag leren gezonde gerechten te maken op orthomoleculaire basis? En wil je dit direct goed aanpakken? Ik kan je deze twee heerlijke weekenden in Zeeland aanraden georganiseerd door ‘Gezond Door Voeding”.

Verblijf in een mooie en rustige omgeving en verdiep je in de gezondste keuken die er is!

Data najaar:

Vrijdag 28 oktober 16.00 – zondag 30 oktober 16.00

Vrijdag 18 november 16.00 – zondag 20 november 16.00

Kijk voor meer informatie en boekingen op: www.gezonddoorvoeding.com.

VoedingSsupplementen

Aanvullende vitaminen en mineralen

Waarom zijn voedingssupplementen nodig?

In deze moderne tijd zijn voedingssupplementen nodig omdat bij ieder evenwichtig voedingspatroon er aanzienlijke vitamine en mineraal tekorten zijn. Het gebruiken van voedingssupplementen is aan te raden om de volgende redenen:

Tegenwoordig ervaren steeds meer mensen zware stress, hierdoor verbruikt het lichaam meer microvoedingsstoffen dan basisvoeding kan leveren.

Door het gebruik van voedseladditieven en medicijnen heeft het lichaam meer microvoedingsstoffen nodig.

Door de beïnvloeding van milieuvervuiling op onze leefomstandigheden, volstaat onze basisvoeding in veel gevallen niet.

Omdat we meer vitaminen en mineralen nodig hebben om de weerstand van toxische belasting op peil te houden.

Doordat er vaak onderliggende en sluimerende ontstekingen in het lichaam zijn door o.a. overprocessed food en te weinig beweging. Dit alles werkt op ons afweersysyteem waardoor de lever verzwakt en je lichaam een 'boost' nodig heeft om het afweersysteem weer sterker te maken.

Omdat we blijven werken aan een langdurige verbetering van vitamine en mineraal tekorten om een optimale gezondheid te krijgen en te behouden.

Om deze redenen adviseer ik altijd om aanvullende voedingssupplementen te nemen, naast je gezonde voedzame maaltijden. Het is geen vervanging van gezonde voeding, beweging, slaap en ontspanning (balans). Het is een krachtige aanvulling hierop die we nodig hebben omdat we door de drukke levens, stress en bepaalde voeding wat ons niet alles biedt, dagelijks tekorten hebben…ook wanneer we gezond eten.

Zo gebruik ik ook dagelijks de voedingssupplementen die mijn lichaam nodig heeft en adviseer ik je graag welke voedingssupplementen bij jou passen voor een optimale gezondheid.

Slik Dagelijkse de volgende voedingssupplementen

Vrijwel niemand slaagt erin elke dag perfect te eten. Bovendien hebben veel mensen door individuele eigenschappen een grotere dan gemiddelde behoefte aan specifieke vitaminen. Slik om onmerkbare vitaminetekorten te vermijden, dagelijks de volgende supplementen:

 

 • Multivitaminen
 • Vitamine C
 • Vitamine D3
 • Vitamine K2
 • Visolie
 • Magnesium